Ramdala-Kiza

Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

Mina barn, andras ungjävlar....

Av ramdala-kiza - 31 januari 2011 16:09

Vi måste börja bry oss, tack för all respons jag fått på mitt tidigare inlägg. Jättebra att ni reagerar, och roligt att unga människor ger sin syn på saken. En del håller med, och jag är inte överraskad, innerst inne tror jag alla småflickor vill vara helt naturliga, slippa sminka o spackla sig med en massa foundation, klä sig i muskorta kjolar o små linnen mitt i vintern, för att de ska få känna sig vuxna o visa upp de små bubbisar de har.Inte ens vuxna kvinnor gör det, om de inte har en "baktanke" med det.

I alla tider har de vuxna reagerat mot ungdomens revolt, på 60 talet var det Beatles o det långa håret o musiken som de äldre förfasade sig för. Men aldrig har utvecklingen sett ut så här som det just nu gör.

12 åriga pojkar o flickor slänger sig med sexuella termer som jag knappt, en 51 årig fyra barns mammma känner till. De vet redan vid 10 vad byxmyndig är, att ha oralsex är en baggis o att det är .....

"Naturligt"  Är det?

Att sitta framför TV kanalen MTV och kolla in på skitsåpor som handlar om små bratz i 18 -19 års åldern som tungkysser sina flickkompisar, som har kondomer som om de vore nån jäkla maskot eller så ..i fall om att.Det är bra att de skyddar sig, men man behöver väl inte briljera o skryta o göra sig så märkvärdig, sjukt är det. Ja, de som är i denna åldersgrupp kan väl titta på sådant skit men inte våra småflickor som tycker det är häftigt o identifierar sig med dom i rutan.

För de fattar faktiskt inte ett dugg, fast de tror dom gör det.


Det hela kommer att sluta att vi har massor med tonåringar som sitter o skär sig o tycker livet är piss, bara för att de inte gjort sexdebut när de är 14, vi kommer att ha ett gäng väldigt unga mammor som mor-o farföräldrar kommer att ta hand om.

Köerna till BUP blir kilometer långa.

Ni behöver inte hålla med mig, bara säg emot om ni har en annan uppfattning, men en sak är säker.

Vänta o se.. det kommer att bli så här.


När jag 1999 läste in gymnasiet så hade vi en debatt om kläder till barn,att vi klädde våra barn som små " ..........." att jag sa att detta kommer bara att bli mer o mer, många mammor i klassen tyckte jag hade så fel, men icke sa Nicke, jag hade så rätt så.


Vi måste vara mer observanta, uppfostra o stötta våra barn, och det allra viktigaste: Att inte försöka var "KOMPISAR" med våra barn, utan just våga vara förälder.


  

Bild: Liten rymdis.Metrobloggen.se



//Annmarie

 
 
Sita

Sita

31 januari 2011 16:50

Hejsan tittar inte på MTV. Men jag håller med dej fullständigt. Barn ska ha rätt att vara barn. Kram

http://siitasblogg.blogspot.com

ramdala-kiza

31 januari 2011 16:51

Nej Sita jag tittar heller inte... skulle inte få för mig/7Kram

 
Ingen bild

Lena

31 januari 2011 17:20

Du har givetvis SÅ rätt. Om jag får ta ett exempel: När min dotter var runt tolv så prenumererade hon på en av de stora 'tjejtidningarna'. Det här är en tidning som tydligt riktar sig till en målgrupp: 'tjejer mellan tio och femton' (minns inte exakt men nåt i den stilen).

Jag hade väl lite av en olustkänsla runt den tidningen, så en dag när den damp ner i brevlådan o hon inte var hemma så bläddrade jag igenom den för att jag själv ville se vad den innehöll, innan hon gjorde det. Förstå hur JÄVLA LEDSEN, och RASANDE jag blev när jag såg en helsides-bild på en dildo......Varför?????? Vill också säga att jag inte på nåt sätt är nån typ av moralkärring,inte alls. Men. Jag tycker att våra barn ska få upptäcka sin sexualitet i SIN EGEN TAKT. Mitt och alla andras barn ska inte bli påprackade helsidesbilder på dildos vid tolv års ålder, i synnerhet inte som det ju faktiskt var en tidning som riktar sig till SMÅtjejer. Behöver jag nämna att jag rev ut den sidan innan hon kom hem den dan...?

ramdala-kiza

31 januari 2011 19:43

Lena.
Säger ett stort tack. Du tog upp det här med tidningar o olika magasin, hade tänkt smyga in det i mitt inlägg men glömde totalt bort. Tack för att du satte fokus på det. Min dotter får inte längre köpa dessa tidningar... jag kokar av ilska när jag ser dessa artiklar i dom..
som ex: Hur vet du om din pojkvän njuter?
Så får du den bästa orgasmen,heta sexbilder på heta innekillar!!!! Vad skickar det för signaler till de unga tjejerna.
Jo att du måste vara helt perfekt, och är du inte det så får du inget hett sexliv o inga killar vbill ha dig.
Och det är bara utseendet som är viktigt..ju mer sexig du är ju roligare o spännande blir livet ditt...
Så jävla sjukt (ursäkta)
Detta är en forma av pornografi, men tidningarna gömmer sig bakom att det är i upplysningssyfte.. i helsike heller det är.
Tack för ditt kloka bidrag//AM

 
Joan

Joan

31 januari 2011 18:19

Barn ska få vara barn.. inte små vuxna.. det är föräldrarnas ansvar att ha uppsikt över vad som skrivs på nätet till varann. Mobbing och sexuella termer ska inte tillåtas. Sedan att låta barnen titta på alla möjliga TV program och dokusåpor där det visas både det en och andra är mycket oansvarig Kläder, smink mm ska vara anpassat till flickans ålder.. Hemsk när flickor i lågstadiet ser ut som små .... Känner till en pappa som tillsammans med sin senaste flickvän (snart 40 år) shoppade kläder till en liten flicka.. shoppingen bestod i bl.a spets string trosor...svarta silkiga strumpbyxor.. skor med klack.. gissa om mamman till denna flicka blev förb.... när flickan kom hem och visade upp vad hon hade fått, pappans flickvän och hennes ännu yngre dotter hade fått samma uppsättning... Det enda jag kan säga är SJUKT... //Mamma/mormor/farmor

http://melony.bloggplatsen.se

ramdala-kiza

31 januari 2011 19:06

Söta Joan,tack för din åsikt. Helt rätt barn ska vara barn.. och allt har sin tid.
Vi,.,, du o jag vi små moraltanter behövs, det är på tiden att någon vågar säga vad andra tänker. varför är vuxna rädda för sina barn, rädda att stöta sig med andra föräldrar?
Det om något visar ju hur sårbara våra barn är i olika situationer.. vi kan ju inte fodra att våra barn ska våga vara sig själva o inte bli påverkade av grupptryck när vi vuxna inte ens kan stå upp för det som vi tycker o tänker, och vågar vara de föräldrar som vi är ämnade att vara o inte kompisar. //Puss på dig du kloka kvinna ;-)

 
Ingen bild

LiLo

31 januari 2011 19:58

Framför allt, påverka så länge du kan. Vägra köpa kläder som inte är till för att leka och vara i. Nu har jag inga småtjejer själv (tack och lov) men självklart kan man alltid tala om för barn vad man tycker och tänker. Förbud funkar tyvärr så himla dåligt..
Läste om detta att tjejkläder är mindre, fast det är samma storlek, grr, jag blir så trött.
Det är så synd om unga som inte får upptäcka sin sexualitet i lugn och ro. Till och med där ska det PRESTERAS! Söta unga kvinnor vågar inte vara nakna i sängen för det kan synas att de har veck på magen eller för att inte brösten står rätt ut som strutar...Sen ska de raka bort allt kroppshår, noppa sina ögonbryn, skämmas och skämmas över att dom är...Små underbara varelser med rätt att älska sig själva och bli älskade, precis som dom är!

Gud så skönt det är att vara tant: )

 
Julia

Julia

31 januari 2011 20:11

Hej! Jag kan hålla med dig till en viss del men vissa har den stilen och lever så och kanske hittar sig själva i det. Om man vill sminka sig när man är 10 fine låt dem ? ..
Men de e en helt annan sak om man inte känner sig bekväm med det själv.

http://JuliaLarssonlife.bloggplatsen.se

 
browneyedgirl

browneyedgirl

1 februari 2011 06:57

Hej =)
Hoppas du haft en skön helg. Kram från mig

http://www.metrobloggen.se/browneyedgirl

ramdala-kiza

1 februari 2011 12:10

Jodå, helgen har varit bra..kram på dig själv.

 
Mita

Mita

1 februari 2011 18:48

Det är så tråkigt och sorgligt att allting går längre och längre ned i åldrarna. Barnen hinner knappt vara barn längre. Tids nog blir dom vuxna med allt vad det innebär.
Men det är ju vi vuxna som påverkar,ja föräldrar då såklart.Föräldrar gör som andra föräldrar gör,det blír som ringar på vattnet,
Kram vännen!

http://mithas.blogg.se

ramdala-kiza

1 februari 2011 20:48

Ja allt påverkar dom, vi vuxna ,samhället o inte minst media med sina vridna ideal. Människan har inte ändrat sig biologiskt, barnen idag går igenom samma faser som oss, de är inte mognare som många hävdar utan bara mer upplysta, och det går ibland inte hand i hand med det andra. Kram Mita//Puss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ramdala-kiza - 23 mars 2012 18:05

Jag avlsutar nu min blogg. Jag kommer att ha den vilande  bara av den orsaken att jag har så många bilder här som jag vill ha kvar ,många minnen. Men jag kommer från och med nu att aldrig mer skriva ett inlägg.  Tävlingen som pågår har jag fått...

Av ramdala-kiza - 22 mars 2012 20:07

Bara du vet vad just dessa bilder säger till dig... Bilder talar till oss på olika vis, den unika känslan ligger i dig som den unika betraktare som du är.     Skriv gärna en kommentar och tala om vad du får för känslor, och vad de gör med dig...

Av ramdala-kiza - 22 mars 2012 15:04


De senaste veckorna har jag inte känt igen mig själv.  Är ingen storätare men nu den senaste tiden kan jag jag känna hunger på de allra märkligaste tider och ställen, under möten, efter möten, när jag springer i korridoerer och kulvetar. I går tr...

Av ramdala-kiza - 21 mars 2012 20:47


med besökandet....       

Av ramdala-kiza - 21 mars 2012 19:24


tror jag.. Lyssnade på ett program på P1 som heter Tendens.. en underbar kvinna som heter Agnesdotter i efternamn och är journalist i botten skolade om sig till rörmokare efter att ha gått in i den berömda väggen, berättade sin fantastiska resa. Nä...

Presentation


Kära läsare. Välkommen till min blogg. Jag hette förut AM;s Radioprat då jag bloggade för Metrobloggen. Frilansar ej på SR längre, men du kanske vill hälsa på mig ändå. O DU... du behöver ej ta av dig skorna när du kliver in.



räknare

Sök i bloggen

Undersökning på skoj.

Vilka sökväg tog du för att hitta hit?
 Jag kan adressen.
 Genom Facebook.
 Google
 Genom annan blogg.
 Av en ren slump.
 Genom bloggplatsen.se
 Annan sökväg ex bloggportalen, Radio Blekinge,bloglovin
 Jag prenumererar på din blogg.

Väder just NU

klart.se

Read my blogg.

Alvas Hus

Länkar

Besöksräknare

Besöksstatistik

Senaste inläggen

I mitt fotspår.

Arkiv

Bloggfy


Ovido - Quiz & Flashcards