Direktlänk till inlägg 23 januari 2012
mina gifflar. Det var premiär för mig att baka dessa.
Citrongifflar ca: 16 st
25 g jäst (för söta degar)
1,5 dl kall mjölk
1 ägg
1 msk socker
125 g rumsvarmt smör el margarin.
5,5 dl vetemjöl.
Fyllning:
1,5 dl kaffegrädde
1 äggula
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 msk finrivet citronskal
1,5 msk strösocker
1,5 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker.
1. Fyllning:
Mät upp alla ingredienserna utom vaniljsockret i en kastrull. Låt sjuda uppunder
omrörning, och ta av kastrullen från värmendå krämen börjat tjockna.Rör sedan ner vaniljsockret o ställ åt sidan att svalna.
2.
Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken, rör om tills jästen är upplöst.
3.
Tillsätt ägg socker och matfett. Blanda sist ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig
deg.
4.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två jämnstora bitar som formas runda.
Kavla ut varje degbulle till en rund platta ca 27 cm i diameter.
5.Dela varje platta först i två halvor, därefter i fjärdedelar och sist i åttondelar.På så vis blir alla
snibbar lika stora.
Lägg en klick av fyllningen nere vid basen av snibbarna och rulla samman.Lägg dem med
snibben nedåt på bakpappers klädd plåt.Låt jäsa till knappt dubbel strl ca: 1 timma.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla de färdig jästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över
lite pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca: 6 min.
Mums fillibabba
// Annmarie
Jag avlsutar nu min blogg. Jag kommer att ha den vilande bara av den orsaken att jag har så många bilder här som jag vill ha kvar ,många minnen. Men jag kommer från och med nu att aldrig mer skriva ett inlägg. Tävlingen som pågår har jag fått...